15.4.2016

Ojenissa poikkesin äkkiseltään

Ojen on pieni, vähäinen kaupunki Marbellan pohjoispuolella jyrkässä rinteessä niinkuin Andalaciassa kylien tapa yleensäkin on sijaita tapana sijaita. Eikä tässä nyt sen kummemmasta ole kysymys kuin että tuossa kylässä poikkesimme, tovin kävelimme jyrkkiä kujia ylös ja alas, sitten lopuksi joimme pullakahvit ja jatkoimme matkaa kohti kaupungin länsipuolella sijaitsevaa hienoa luonnonsuojelualuetta.Runsaasti satoa kantaa seinän sitruuna, katulampu vanhempaa muotoilua, sopiikin tällainen design paremmin kirkon seinälle sitruunien seuraksi kuin modernimpi look


Kirkon seinustalla saattoi väsynyt kulkija levähtää penkillä taustanaan sitruuna puu joka muistuttaa kyllä köynnöstä. On ikäänkuin kaksiulotteinen puu tämä.


Kaluvajan ovi, ajan saatossa hieman rispaantunut. On siinä aukot kissoille ja linnuille kulkea.


Onkaloita vuoren kupeessa tien vieressä. Olisi luoliin päässyt sisällekin mutta ei löytynyt parkkipaikkaa tienoolta, sehän se näissä tiiviisti rakennetuissa kylissä on ongelma että vähäiset parkkipaikat ovat aina varattuja. Uskonkin että kun joku onnellinen paikan löytää makuuttaa autoaan siinä pitkään ja toimittaa asiansa kävelykyydillä.


Kun tällaisen ajan hampaan pureskeleman kohdan ohitse menen en malta olla rapsauttamasta siitä kuvaa. Herättävät mielikuvituksessa tarinoita ja ovat muutenkin kuvauksellisia. Moitteettomassa uudessa betoni, teräs ja lasipinnassa ei paljon kuvattavaa ole.
Koiravanhus seurasi tarkkaan ohikulkijoita. Minusta tuntui tai oikeastaan olen varma siitä että se tunnistaa oman kaupungin väen satunnaisista vieraista. Hetkeksi pysähdyimme sille juttelemaan, vakuuttelimme että se on vielä komea ja ryhdikäs otus, viisaaksikin mainitsimme. Hyvillään se kehuista näytti olevan, pari kertaa häntäänsäkin heilautti.


Poikkesimme luonnonpuistoon. Harmitti kovasti kun shortseissa ja t-paidoissa olimme matkassa, täällä ylhäällä oli kylmä, kymmenkunta astetta ja pureva viima. Mieluusti olisi täällä runsaasti tarjolla olevia polkuja samonnut.
Käykää ihmeessä täällä jos ohi kuljette ja muistakaa varata lämmintä vaattetta ja tukevapohjaiset kengät matkaan.Matkailu avartaa ja ehkäisee pölyttymistä omalle soffalle ja maatasyleileviin ajatuksiin.


2 kommenttia:

  1. Kaikkea kivaa löysit. Sehän se just on matkailun kohokohtia, että näkee uutta ja innostavaa, etenkin kameraan tallennettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä kivasta mutta monenmoista näkee kun kotinurkilta kauemmaksi lähtee. Kiitosta kommentistasi.

      Poista