Olen tähän kerännyt muutamia kuvia maailman varsiteillä ja turuilla nauttimistani aterioista. Näissä sinänsä mitään kummallista saati korkeakulinaarista ole. Aika rahvaanomaisia annoksia etupäässä ovat, laatua enemmän kiinnittyy huomio ravinnon määrään. Kaikkiahan ruoka kiinnostaa, itselläni on mieluinen harrastus kotona kokkaaminen. Keittokirjoja vierastan, etupäässä keksin reseptit itse. Muutamaa bravuriani lukuunottamatta laittelen melkein joka kerta ennen kokemattoman keitoksen.
Näitä omia suosikkejani ovat mm linnapaisti, mademuhennos, janssonin kiusauksen versiot, täytetyt porsasrullat, sienipyörykät, lasgane, munakkaat ja kiviuunissa yli yön haudutetut padat ja lihat
Mustaviinimarjapiiras, omenatorttu ja sacher kakkusiivu, tällaiset pienet makeat herkut kruunaavat aterian. Näitä on vaikea vältellä.
Tilkkanen pehmeää espanjalaista baändiä ja vahva solo kahvi on hieno vaihtoehto makeille jälkiruuille, jää ateriasta hyvä muisto ja jotenkin juhlallinen olo |
Annos oli karu ja täyttävä. Hieno pala rasvaista sikaa ja uuniperunat. Tämä on Pärnun muistoja. Tuuheasti piti röyhtäillä lautasen tyhjennyttyä. |
Herkullisen näköisiä aterioita. Kyllä tuo lautaselle asettelu on puoliruokaa. ;))
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä aterioita. Kyllä tuo lautaselle asettelu on puoliruokaa. ;))
VastaaPoistaKalaihmisenä kääntyisin sardiineihin. Vesi nousee nälkäiselle kielelleni annosta katsoessani. Paljon on kyllä hyvää tarjolla.
VastaaPoista