3.4.2014

Malagassa maleksimassa

Malaga on suuri kaupunki. Isabella ja Ferdinand, muinainen kuningaspari, vapauttivat sen maurien vuosisataisesta ikeestä 1480 luvulla ankarien taistojen jälkeen. Kaupungin vanha osa vilisee turisteja. Ihmettelevät koristeellisia rakennuksia, kapeita kujia ja loputonta tarjontaa matkailijoille. Hienoja merkkiliikkeitä, kaikkien alojen pikkukauppoja, matkamuistoja, ravintoloita, viiniä ja olutta, konditorioita loputtomasti. 
Sinnehän sitä piti minunkin kamerani kanssa ängetä. Muutaman tunnin tallustelun saaliina vatsa täynnä tapaksia ja churroja, joitakin kuvia otettuna ja historian havinaa pääkopassa.

Kuvat nyt näemmä kaikessa muussa kuin kronologisessa järjestyksessä ja tekstitkin asettuneet omituisesti mutta olkoon menneksi .


Pimpissä nautittua tapaksista. Ravintola on ylen suosittu, ikivanha ja monien runsaslukuisina Malagan kaduilla pörräävien  
suomalaistenkin turstien mielikohde. Taitaa ravintolan nimikin suomalaisessa kielikorvassa kiehtoa mielikuvitusta.


"Onko mikkeliin mänijöitä - juna läht justiinsa"

Siat ovat Espanjassa kautta aikojen joutuneet luopumaan takajaloistaan serrano kinkkujen valmistajan karvaisissa käsissä, taustalla tyylikäs ja puhutteleva cerveza mainos takavuosilta. Tämäkin kuva El Pimpin seinältä.


Churrot ovat must. Jo ihan niiden takia kannattaa matkustaa Espanjaan. Cafe americanon, cafe con letchen tai paksun kaakaojuoman kera nautiskeltuina, kuka nyt mistäkin tykkää, saavat hetkeksi unohtamaan oman arjen ja maailmassa rehottavan vääryyden.

Pieni kuvasarja El Pimpin seinällä kertoo perinteisestä andalusialaisten tavasta teurastaa härkä. Tasapuolisuuden nimissä yhdessä kuvassa saa myös lahtari tuta härjän hurjuuden ja voiman. Nytteminhän ollaan Iberian niemimaalla lain voimalla siirtymässä teollisimpiin menetelmiin pihvilihan tuotantoketjussa

Vanhalla, verkkaan astelevalla paapalla oli tavaravaununsa vahtina tämä verenhimoinen hurjimus.Pari vaikutti sopuisalta ja hyväntuuliselta.

Punainen nainen sinisessä valossa
häveliäästi lakki päässään.
Oli asetettu  houkutuslinnuksi taidekaupan ikkunalle. 

Tälle paikalle ovat ammoin roomalainen rakentanut amfiteaterinsa ja sittemmin maurit Alcazaban mahtavat linnoitusmuurit.On siinä historian siipisulkien havinaa kerrakseen.
Tuossa se on Picasso asustellut torin laidalla. Katsellut ikkunasta,
nähnyt aukemalla kävelevät ihmiset omalla ihmeellisellä tavallaan
Picasson vanhan asunnon liepeillä houkutetaan
ruokailijoita istumaan pöytään suuren taiteilijan näköiskuvalla. 



 

Mitähän mieltä olisi mestari tällaisesta kaupallisesta toteutuksesta



Kauppahallit ovat mielenkiintoisia, niissä pitää aina poiketa vaikka ei mitään olisi ostamassa. Moninainen tarjonta, ihmisten äänet ja hyörinä sekä tuoksut
muodostavat kiehtovan maailman.




Malagan kaupungintalon itäseinää koristavat nämä sulokkaat reliefit Avenida Cervantesin varrella.





1 kommentti: