18.8.2013

Pitkäsiima

Perjantai iltana laskettiin mereen pitkäsiima. Siinä oli 85 koukkua.
Pitkäsiimakalastus lienee päivinämme katoamassa olevaa kansanperinnettä.
Nostalgiasyistä laskettiin pyytämään.
 
 
 






Salakka




 Täkyinä syöttiverkolla kalastettuja
pikkusalakoita.

 
 



 



Siiman loppumerkki eli pola

Saalis, ei huono. Ämpärillinen ahvenoita joiden keskipaino 350 grammaa.

Niitä paistettiin kesäkeittiössä
runsaassa voissa.


Ruokaknussa oli kalalle allergisia

S
Osa saaliista savustettiin leppäpuilla, jokunen
katajanoksa mukana arominsa antamaan

20 minuuttia suolavedessä
ja sitten herkuttelemaan
 

5 kommenttia:

  1. Paistettu ahven on kyllä aikamoista herkkua.

    VastaaPoista
  2. Ai, ai mitä nostalgiaa. on siitä aikaa kun olen pitkänsiiman koukkuihin syöttikaloja laittanut. Hienoa, että vielä jossain pidetään tätä perinteista kalastustapaa hengissä. Makeita ahvenia, ihan tulee vesi kielelle. Hieno postaus

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tiitsa ystävällisistä sanoista. Mukava kuulla että meitä vielä on, sellaisia joilla kontaktia pitkäsiimaan.

    VastaaPoista
  4. Joskus on tuotakin tehty. Ei kovin huono saalisi, kun on kuitenkin pannullinen ahvenfilettä syötäväksi.

    VastaaPoista
  5. Kalastelen minäkin vapaa-aikoinani, varsinkin syksyisin ja keväisin. Pitkäsiima on tuttu lapsuudesta, sitä enon kanssa sain olla vetämässä ja kokemassa. Muhevia ahvenia on saaliiksia tullut :-)

    VastaaPoista