Kuin salama kirkkaalta taivaalta iski himo eilen, pakottava tarve saada savukalaa, tuoretta ja lämmintä. Niiltä jalkojensijoilta ajoin kalakauppaan, valitsin parikiloisen kirjolohen. Fileoin ja suolasin pariksi tunniksi jääkaappiin. Ne tunnit tuntuivat loputtoman pitkiltä, vatsassani outo tyhjyydentunne, keskittyminen arjen askareisiin oli vaikeaa.
Evistä, selkärangasta ja vatsarasvoista kiehautin koiralle syötävää, kuolatipat karvaisista suupielistään tipahtelivat keittiön lattialle kun se rouskutteli kalan selkänikamia autuas, raukea ilme silmissään.
Uskon että se suuresti arvosti koiranmielessään aterian makua ja ravitsevuutta.
Tuli on sytytetty |
Hyvän lopputuloksen takeena valikoidut kuivat, ylivuotiset harmaaleppäpuiset klapit |
Savupöntön vieressä kasvava juhannusruusu oli vielä syysmyöhällä pinnistänyt yhden kukan sulostuttamaan savustusseremoniaani. |
Ovat savuun ja lämpöön menossa |
Malttamattomana vilkuilin kelloa, tunnin verran on pakko malttaa. Lämpötilaa säätelin 70 - 80 asteen vaiheille. |
Tuoksu on hekkumainen - tästä alkaa herkuttelu, kielen meinasi mennessään viedä. |
No voi mahoton, nyt iski mullekin savulohen tuska ja kuola kohta valuu näppäimistölle :P
VastaaPoistaKoirat onnessaan siellä.
On sulla mahtava paikka savustella.
Mä ostin muuten eka kertaa tänä kesänä pöntön, kun tingin alennustakin sain :D
Siis savukalan makuun olen päässyt itsekin.
Mutta ei tietty voita sinun savustuspaikkaa, mihin saa leppähalkoakin laittaa.
Ihanasti Jussin ruusu alkoi kukka vielä.
Tuosta tekis muuten mieli maistaa alimmasta kuvasta.
Nyt aloin harmitella kun vika kertaa olen ja ootan ystäviä mökillä, en tullut ostaneeksi lohta.
Mutta ens kesänä sitten.
Kylläpä maistuukin...
VastaaPoista'Mummon-Muikkujen' jälkeen muutteempaa - savu-lohi...
Ei sitä parempaa olekkaan.
Herkuttelin kuvillasi itseni aivan kylläiseksi...
Kiitokset savukalojen ystäville
VastaaPoistaSavukala on herkkua. Punalihanen tietysti suosikki mutta lahnastakin saa maukkaan.
VastaaPoista