7.5.2013

Samppanjan syntysijoilla

7.5. Aamulla vähän sateli, innostuttiin ajamaan aina Englannin kanaalin rantavesien ääreen, Montreguil nimiseen ikivanhaan kaupunkiin, yöksi Camping La Fontaine des Clercs nimisesen  leiriin.
Ensin aamusta kierreltiin Epernayn lähikyliä, shamppanjan tarunhohteisia alkulähteitä. On siellä huikeat vainiot noita satoisia köynnöksiä! Mielessä vähän oli muutama pullo ostaakin tuota oivaa ja kuivan kälpäkkää kuohujuomaa, edellisellä leiripaikalla kun kuultiin että 12 eurolla saisi laatutavaraa. Huonosti kävi, kaikki paikat kiinni, oltiin ehkä liian varhain liikkeellä. Huonosti meinasi käydä sikälikin että oli märkää ja savista jyrkillä tilusteillä, löi välillä sutia Transiitin etukummit pahemmissa äyrännekohdissa. Emäntä taisi jo vähän poruakin lykätä ja pärmättää että tätä se sinun samppanjan himosi nyt teettää. Mutta selvittiin!
Ilma parani ajon edetessä, lopulta aurinkoa ja asteita yli 20. Muka kiirettäkin niin että pärryytettiin moottoriteitäkin 18 euron edestä. Jouduttiin vähän peruuttelemaan ja häpeilemään kun ei osattu tietullimiesten porteilla oikein käyttäytyä, saattoi jäädä  takanamme autoilleille maalainen kuva meistä. Mitähän lie ranskaksi, tuijottavat kuin sonni uutta porttia.

.
Ihan huonosti ei kuitenkaan loppuviimeksi mennyt, Champpanja alueen Lidlissä poikettiin makkaran ja halvan oluen ostossa ja kuinkas ollakaan sieltä sai lunastaa aitoa tavaraa (kuva ohessa) hintaa 9,95 pullo. Eiköhän tuollakin ainakin jotkut vähäisemmät merkkipäivät juhlisteta vaikka ei nyt huippumerkkejä olekaan. Uskoisin että kylillämme tuolla voi briljeerata.
Pitemmittä puheitta - à votre santé!

2 kommenttia:

  1. No olipa hyvä että löytyi laadukasta paikallista juomaa, pullo näyttää varsin tyylikkäältä. Toivottavasti kotikyläläiset ymmärtävät hyvän päälle.Mukava lukea tätä matkakertomusta, matkailu avartaa mieltä vaikka onkin vain hengessä mukana!

    VastaaPoista