1.5.2016

Ojenin patikkapolulta Andaluciasta

Poikettiin pari viikkoa sitten tällä paikalla mutta hyytävä tuuli karkoitti pois. Uudestaan paremmalla ajalla ja säällä ajeltiin tähän metsään ja kyllä kannatti. Tätä seutua on ilo suositella reippaille luonnosta ja patikoinnista kiinnostuneille ihmisille.


Käveltiin tuota oranssilla merkittyä tietä, eihän se pitkä reitti ollut mutta nähtävää oli todella paljonPieni valkoinen pilkku alhaalla oksiston katveessa on Ojenin vuorikylä, nähtä ja koettava paikka sekin.
Tästä alkoi kulkumme, keskeltä sakeaa mäntymetsää


Paikalle kulkeutunut vaeltaja saa ihastella erilaisia metsävyöhykkeitä, vuoria, kukkia ja kevätaikaan moninaista lintujen laulua.


Oliivipuita oli alkumatkasta runsaastiTällaisia kukkia on täällä pensaissa paljon, mitä lienevätkin nimeltään, kauniita ovat. Herkkiä, terälehdet kuin konsanaan vanhaa ohutta kiinalaista pergamenttia, tällaiset on nähtävä paikan päällä, ei ole tarjolla kukkakaupoissa.


Camino. Taustalla kohoavalla vuorella havaitsimme useita reippaita taivaltajia. Vähän tai oikeastaan paljon kadehdin heitä, itsellä kun ei ollut mahdollisuutta tällä kertaa mukaan.


Maakivet ovat marmoria, luonto niitä vuosituhansien saatossa pehemeällä kädellä muotuillut.


Olisivatko siinä seudun sananjalkoja versomassa, voimallinen oli pyrkynsä kohti valoa.Vuorimänty on kukassa


Yhtäkkiä kun mutkan takaa näin niin ensimmäiseksi ihmettelin että onko täälläkin porojaVuorikapukkeja tai kauriitahan nämä  kuitenkin lie. Ajattelin että jos tämäkin yksilö näkisi poron komeissa sarvissaan niin kateus valtaisi mielensä.


Näin on ajan saatossa kalkkikivi ottanut muotonsa.


Välissä on paljon ilmaa ja sitten taustalla Marbellan ylväs ja hieman pröysteä kaupunki, Puerto Banuksen raharikkaiden näyttäytymispaikka siellä oikealla kaiken maallisen onnen ja täyttymyksen huippuna.Ei karu kasvumaa saata lannistaa täälläkäin päällä maailmaa kasvun voimaa.Tässä se männyn kukka läheltä katsottuna ja käpyhän siitä vuoden kierrossa kehittyy oravan tai käpylinnun syödä. No useimmin menee niin että  suomut aikanaan avautuvat, siemenet leijaavat maahan ja itävät ja siinä se on uuden mäntypuun alku.Hekkumoiden näitä vaihtoehtoja katselin, olisipa ollut mahdollisuus valita ja lähteä taipaleelle.


Heti äskeisen haikailemiseni jälkeen oli luonto lohdukseni kukan laittanut, niin oli kaunis että ei kauniimmasta väliä.Suomen Lapin erämaat ovat houkuttavia halullisen vaeltaa, Andalusian ihmistä varmaan kiehtoo tällainenkin tallustella


Antaa mennä kuin on alamäki  


Puhtaan, vahvan keltaisia ovat pensaan kukatJa heti seuraavaksi puhtaan valkoista. Jos tarkkaan katsoo niin ötiäinenkin terälehdellä piilopaikkaa katselee 
suojakseenOlihan siellä muitakin matkassaNäkeneeköhän äkkinäinen tässä metsää puilta?

Kiitos jos jaksoit tänne asti

1 kommentti:

  1. Upealta näyttää. Kyllä vielä haluaisin Fuengirolaan mennä ja kyllä Ojenin patikkapolku kiinnostaisi.
    Hienoja kuvia!!

    VastaaPoista