10.11.2015

Päin seiniä Laziossa

Välillä tuntuu että kaikki menee päin seiniä mitä ihmettä sitten yrittääkin, tuntuu vain että lyö päätänsä seinään. Sellainenkin hokema on että joku on ruma kuin seiästä reväisty.
Nuoruudesta muistan hokeman "istuu kuin paska Junttilan tuvan seinässä", liekö enää käytössä tällainen karkea ilmaus.

Seinä aatteen innoittamana keräsin jokusen seinä aiheisen kuvan taannoiselta retkeltäni Italian Lazion maakuntaan. Osa kuvatuista seinistä on etruskien n 2700 vuotta sitten pystyttämiä.

Etruskit olivat vähän salaperiseksi jäänyt kansa joka asutti keski Italiaa (Lazion ja Toscanan seutuja) ennenkuin roomalaiset ottivat nämä maat haltuunsa n 2300 vuotta sitten. Heillä oli jo noina aikoina huomattaavan korkeaa kulttuuria monilla elämän ajoilla.
No mutta siinähän seistä jököttää itse Ceesarin Julius astalo kainalossaanvai olisiko joku vallan symboli , takanaan ikivanhaa seinää Sircus Maximuksen rakennelmista jos en nyt aivan väärin muista
Vanhaa seinää Castiglioni della Pescaian rantakaupungista. Siihen on muurattu penkkiäkin kulkijan istahtaa, huiluuttaa koipiaanKiven ja köynnöksen liittoNo ei se oikeasti seinä ole vaan seinäke tontin ja kadun välillä. Ruska-aikaa toteuttavat jotkut kasvikset myös Laziossa.Juokseva vesi aikojen saatossa tummentanut seinää, jokunen kasvikin siinä sinnittelee, täytyy olla lajike joka tulee toimeen vähäisellä humuksellaPyykkipäivää Civitavecchion kaupungilla   Sant Severan linnan muuria, staattisuutta ja rytmiä yhtäaikaaMenettämässä arvokkuuttaan entinen mahtitalo, mutta kuvauksellinen se oliKoska ja miksi on ovi muurattu umpeen. Voiko sen taakse kätkeytyä salaisuus?Kaksi ikkunaa seinälläAika on värjännyt maanläheisin sävyin, tästä minä aivan erityisesti pidinOlisiko ollut joskus portaat tuossa

Nyt kun sain tämän ikäänkuin valmiiksi ajattelin että ehkä olisi ollut parempi ilman kuvatekstejä. Jos joku tykkää katsella seiniä niin luokoon itse omassa päässään omat tekstinsä.

3 kommenttia:

 1. Iiiihant seinät. Ja kuvatekstit on kivat. Aiheuttaahan ne lisäpohdintaa itsellekin.
  Tykkäsin pyykkipäivästä. Mitähän Hesan herrat tykkäis, jos täälläkin kuivatettais pyykkiä tuolla tavoin. Kun parvekkeiden ulkoasussakin on tarkat määräykset.
  Muurattu ovi herättää aina ajatuksia... onkohan taakse muurattu uskoton vaimo.. (ei koskaan petollinen mies)..hui.
  Porraskuvio on kaunis. Ehkä ne portaat on kuitenkin muurin sisäpuolella.. ja tässä vain arkkitehdin tekemä ornamentti. Fiksu mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjestas miten pitkästi jaksoit kommentoida ja vielä niin kannustavasti. No tykkään seinistä, pysyvät paikallaan ja valokin usein tasainen.

   Poista
 2. Upean rosoisia, kuvauksellisia seiniä, tykkään kovasti.
  Hienot kuvat, kuten myös edellisessä postauksessasi.

  VastaaPoista