1.11.2015

Rooma

Yhden kauniin pitkän päivän kiertelin daamieni kera Rooman kaupunkia. Yksin siellä ei tarvitse muutenkaan kulkea, sankat turistiparvet miehittävät katuja ja kujia, selfietikku on suosittu varuste näissä piireissä, kälkätys monella kielellä täyttää ilman.


Vähän vajaa 2000 vuotta sitten rakennuttivat keisarit  Vespanius ja Titus colosseumin itsensä ja sirkushuveja vaativan kansan viihdykkeeksi. 40 - 50.000 katsojaa sinne mahtui katselemaan gladiaattoreiden ota kiinni mistä saat ja leikkaa pois taisteluja ja nälkäisten leijonien syöttämistä kristitiyillä ihmisillä. Huvinsa kullakin, nyttemmin riittää meille väkivallan katselussa nyrkkeily ja jääkiekko.


Sirkus Maximuksen raunioita. Hurjia hevosvaunukisoja täällä ajettiin ja gladiaattorit mittelivät voimiaan. Meno oli moninverroin hurjempaa kuin Seinäjoen raviradalla.


Yhdistyneen Italian ensimmäisen kuninkaan Viktor Emanuel toisen monumentti ei ole aivan vähäinen. 135 metriä leveä ja 70 metriä korkea hohtavan valkoisesta marmorista se on rakennettu. Tämä mahtava mies eleli vuosina 1820 - 1878


Katarina Siennalainen on syntynyt samana päivänä kuin minä eli 25.3. tasan kuusisataa vuotta ja kuukauden enen minua. Nuoresta pitäen hän omisti elämänsä kristinuskon ja hyvää vähäosaisille tekemisen eteen.

Hienoa olisi jos yhteisen syntymäajan vuoksi horoskooppimaailmassa olisi itseeni pesiytynyt jotakin hänestä, mistäs tietää mutta jos onkin, sangen piilevinä ne esiintyvät itsessäni. Katarina oli hyvä ja siveellinen ihminen, Paavi Pius II julisti hänet pyhimykseksi kesäkuussa 1461. Myöhempinä vuosina hänelle myönnettiin useita korkeita kirkollisia arvonimiä.


Piazza Venezia on Rooman keskeisiä aukioita, historia täällä voimakkaana havisee korvissa, turistin pää pyörii kuin kissapöllöllä niin paljon on ylt ympäriinsä nähtävää. 
Kauhen pitkän miinuksen annan niille Roomalaisille virkamiehille jotka tällaiselle paikalle ovat seinään antaneet asettaa jättimäisen Sansungin mainoksen. Törkeää rahan valtaa, niin siinä pahoitin mieleni että lupasin itselleni loppuikäni olla ostamatta Samsung merkkisiä laitteita.Mahtavien miesten mahtipontisia patsaita Roomassa riittää. Olisiko tässäkin ihan joku keisari, elkeet ainakin oavat suureelliset. Taitaa olla kädessäänkin jonkunsortin valtikka, ensin tosin
luulin että olisi astalo.


(Jäi vaivaamaan niin paljon että kuka se siinä seistä töröttää että katselin googlella ja kuinka
ollakaan selvisi että itse Gaius Julius Caesar Augustushan tuo mies on)


Turistien iloksi pyöri colosseumin ja sircus maximuksen tienoilla runsaasti raamanvallanaikaista sotaväkeä. Oli tavallisia legioonalaisia, jalkaväkeä ja jokunen sadanpäämieskin kuten tämä valkopukuinen kuvassa.


Mieluusti poseerasivat turistien kanssa ja sitten jälkeenpäin marisivat rahapalkaa vaivoistaan sadattelivat ja kalistelivat miekkojaan jos selvälä suomenkielellä pokkana kyseli että mitäs
pokkana kyseli että mitäs te nyt olette vailla.

Nälkähän siinä välillä tuli


Enkeli sillan kaiteellaIsossa kaupungissa saa turisti nähdä monenlaisia tilanteita. Hyvin varovastihan pitäisi suhtautua siihen mitä kuvaa mutta tämän asetelman kun kaksikerroksisen bussin vintiltä näin niin en vaan voinut olla kuvaamatta. Puhutteli ja pisti ajattelemaan mitä kaikkea onkaan istuvan miehen taustalla.

2 kommenttia:

 1. Edelleen kivat kuvat katsella.
  Mahtava pikaotos tuo vika kuva. Se todella puhuttelee.
  Muuten, etkös sinä ole hyvä (ja siveellinen) ihminen... vrt Katariinan luonne... hi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan ole lomalla, olen eläkkeellä. Siveellisyys ja hyvyys, no tulkintakysymys.
   Kyllä ajattelutti kovasti minuakin tuo astelma viimeisessä kuvassa

   Poista