29.4.2015

Jokunen hieman tylsähkö kuva Esteponasta

Voidaan syystä sanoa että Estepona on viehättävä kaupunki. On hiekkarantaa, rantapaseo on komea ja pitkä, runsaiden kukkaisitutusten somistaman vanhan kaupungin kujia vaeltelee satunnainen turisti ilokseen. 
Suomalainen ihmettee että miksi ei meillä ole tällaisia, miksi vanhat talot puretaan meillä, täällä säilytetään,
korjaillaan ja maalataan. Olisiko kyse erilaisista kansanluonteista. Laitan tähän muutaman kuvan kaupungilta, vähän tylsiäkin ovat, sellaisia joita turistit hetken mielijohteissanäppäilevät aika sattumanvaraisesti.
Oli kaunis päivä ja ilma kirkas. Rannalta oli Gibraltar hyvin nähtävissä, erottuipa Afrikan puolen vuoriakin.Espanjan pesetan muistoksi veistetänyt taiteilija rantapaseole patsaan jossa koulupoika kepillä pyrittää viimeistä pesetaa justa kirmatessaan. Sanoisin omasta puolestani että aika hauska muistomerkki.


Tähän laitoin kuvan orvokeista ihan sen vuoksi että ratapaseota on erivärisillä orvokeilla tummasilmillä runsain
mitoin somistettu.Kapeiden kujien, kukkiern ja vanhojen talojen ystävä vaeltelee näitä katuja miekikseen


Erään vanhan kirkon kivisellä pihalla kasvoi tämä sympaattinen puu aivan yksikseen, kaunis se oli.


Kyseessä lienee veljekset. Jäi minulle arvoitukseksi mistä tässä patsaassa on kysymys. Erityisesti aprikoin tykönäni että miksi oli paksu hirsi asetettu päittensä taakse. Mutta enhän olekkaan mikään erityinen kuvanveistotaiteen ymmärtäjä, herkemmällä sielunelämällä varustetulle kulkijalle patsaan viesti epäilemättä aukenisi, lukisi kuin avointa kirjaa taiteilijan tarkoituksen patsasta katsellessaan.Rantakadun iloista ihmisvilinää, tunnelma on tyystin toisenlainen kuin suomalaisen pikkukaupungin iljanteisella kadulla räntäsateen piiskatessa kulkijaa. Gibraltarhan se sielläkin taustalla pilkottaa.Tämä ei mitenkään liity aiheeseen, ei ole edes Esteponasta vaan Istanin pienestä vuorikylästä. En vain malttanut olla laittamatta mukaan. Taka ajatuksena että jos sattuu joku suomalainen sähkömies katsomaan niin saattaa saada uusia ideoita miten sähköpihoja ulkosalla asentaa.


Vielä vähemmän otsikkoon sopii tämä sika aiheinen kollaasi mutta kun sika on eläissään sangen viehättävä otus ja sittemmin erittäin maittava ihmisravinnon raaka-aine niin tulkoon nyt tähän mukaan

3 kommenttia:

 1. Ooh, noita kukkakujia, ihanat. Ja, tuo metsä viehättää edelleen...
  Jos luoja suo, niin tarkoitus olisi ensi vuonna lähteä jälleen monen vuoden tauon jälkeen noihin maisemiin.

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 2. Löysin aika vähän tylsyyttä tästä kuvasarjasta, ehkä pientä huumoria, katselijan kauneudentajun sikkareita ja hm... possun elämänkaaren loppuosan. Ei auennut patsaan tarkoitus minullekaan. Leppoisaa vappua :)

  VastaaPoista
 3. Ei nämä kuvat mitään tylsiä ole !!
  Kukkaloistot ovat upeita.

  VastaaPoista