24.3.2015

Muutama ateria jotka olen syönyt

Olen tähän kerännyt muutamia kuvia maailman varsiteillä ja turuilla nauttimistani aterioista. Näissä sinänsä mitään kummallista saati korkeakulinaarista ole. Aika rahvaanomaisia  annoksia etupäässä ovat, laatua enemmän kiinnittyy huomio ravinnon määrään. Kaikkiahan ruoka kiinnostaa, itselläni on mieluinen harrastus kotona kokkaaminen. Keittokirjoja vierastan, etupäässä keksin reseptit itse. Muutamaa bravuriani lukuunottamatta laittelen melkein joka kerta ennen kokemattoman keitoksen. 
Näitä omia suosikkejani ovat mm linnapaisti, mademuhennos, janssonin kiusauksen versiot, täytetyt porsasrullat, sienipyörykät, lasgane, munakkaat ja kiviuunissa yli yön haudutetut padat ja lihatTämän hirviömäisen pihvin nautin pitkän patikkaretken nälkiinnyttämänä pienessä kylässä Gran Kanarian saaren sisämaassa.
Voin vakuuttaa että nälkä lähti. Huomattava että ikäänkuin kuriositeetin vuoksi on lautasen reunalle asetettu pieni määrä salaattia ja
porkkanaraastetta, kokki kurillaan lisännyt. 

  Mustaviinimarjapiiras, omenatorttu ja sacher kakkusiivu, tällaiset pienet makeat herkut kruunaavat aterian. Näitä on vaikea vältellä.

Välimerestä juuri pyydystetyt sardiinit ovat herkullisia ja erinomaisen terveellisiä ihmisen nauttia. Muutama tippa sitruunan mehua
viimeistelee maun. Ovat kevyen espanjalaisen valkoviinin kanssa parhaimmillaan.Tilkkanen pehmeää espanjalaista baändiä ja vahva solo kahvi on hieno vaihtoehto makeille jälkiruuille, jää ateriasta hyvä muisto ja jotenkin juhlallinen olo


Siinäpä murakat porsaanpaistin siivut, hyvin maustetut ylikypsien uuniperunoiden kera. Kastikkeena pehmeän täyteläinen kermapohjainen houkutus, aivan kielen meinasi mukanaan viedä. Balaton järven rannalla tämä tarjottiin, oivaa vaihtelua paljoon pörkötin syöntiin.
Annos oli karu ja täyttävä. Hieno pala rasvaista sikaa ja uuniperunat. Tämä on Pärnun muistoja.
Tuuheasti piti röyhtäillä lautasen tyhjennyttyä.


3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä aterioita. Kyllä tuo lautaselle asettelu on puoliruokaa. ;))

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä aterioita. Kyllä tuo lautaselle asettelu on puoliruokaa. ;))

    VastaaPoista
  3. Kalaihmisenä kääntyisin sardiineihin. Vesi nousee nälkäiselle kielelleni annosta katsoessani. Paljon on kyllä hyvää tarjolla.

    VastaaPoista