16.8.2015

Neristan Kokkola

Kymmeniä kertoja olen ajanut Kokkolan sivuitse kasitietä. Ihmetellyt viittoja joissa lukee Neristan. Viime perjantaina taas matkalla pohjoiseen annoin uteliaisuudelleni periksi ja kurvasin kadulle johon Neristan kyltti ohjasi. Ja selvisihän että Neristan on palanen vanhaa kaupunkia. Viehättäviä persoonallisia taloja menneiltä vuosilta, hienoja portteja ja pihoja joihin kurksitelin.Jalkakäytävillä kasvoi unikoita, kelaisia, ioransseja, punaisia ja jokunen valkoinenkin. Oli muitakin kukkia ja rikkaruohoja. Hienoa että saivat kukoistaa, Loivat tunnelmaa, kuvittelen että näin on ollut myös ennen, silloin kun tämä Neristan oli vielä nuori
Poiketkaa ihmeessä katsomassa kun Kokkolan kohdalla liikutte

5 kommenttia:

 1. Kävit sitten vastavierailulla. Ensin me veneilimme Raippaluodossa ja sitten sinä tutustuit Neristaniin. Terveiset täältä Läntiseltä Kirkkokadulta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kannatti koukata. Vanha kaupunkihan on ihastuttava.
  Tämä muistuttaa Rauman (ja Porvoon ja Loviisan) vanhaa kaupunkia.
  Meidän puukaupungit on kauniita, hyvä ettei kaikkia ole purettu tiiviin asutuksen alta pois kiihkeimpinä rakennusvuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kannatti, kävelyretki Neristanissa saattoi hyvälle tuulelle ja sai ihmettelemään aikamme tapaa rakentaa elinympäristömme

   Poista
 3. Tervetuloa uudestaankin. Meillä käy paljon turisteja kesäisin ja nyt on kahvipaikkojakin, sekä torilla, että talojen pihoilla.Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna on kirpputoripäivä ja silloin pihat ovat avoinna ja kesäkuussa on ravintolapäivä muutamassa pihassa. Laivurintalossa oli eilen kulttuurikaravaani. Sorry, kun en esitellyt itseäni edellisissä kommenteissa. Terveisin elina.

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös oma ilmoitustaulu osoitteessa ilmoitustaulu Neristan. t. elina

  VastaaPoista