30.11.2013

Lounaalla Playa de TasartessaTämän nyt kirjoitan vinkiksi hänelle ken halajaa löytää Gran Canarian saarelta uuden, ennen käymättömän ja hieman eksoottisen ravintolan. Paikkakunnan nimi on kartassa Playa de Tasarte. Playa ei tässä tapauksessa tarkoita hienoa uimarantaa ja hiekkaa, on karu ja kivininen, lännen puolella pystysuorat vuoripahdat.
Saaren lounaisessa osassa, Tasarten pikku kaupungista tai kylä kai se paremminkin on kiemurtelee tie rotkon pohjaa noudatellen meren rantaan. Laaksossa on runsaasti erilaisia viljelysmaita, avoimia ja ketettuja. Kun kestopäällystetie päättyy jatkuu kivikkoinen kolmisensataa metriä pitkä, leveä raitti rantaan. Rannassa käännös oikeaan ja siellä se on aivan silmiesi edessa, kuin tyhjästä putkahtaneena, jyrkänteen varjossa pieni ravintola jonka nimi on restaurante Oliva.


Kivikkotietä astellessa ei kulkija ikinä kuvittelisi että täällä on ihmisasutusta mutta näin vain on, autiotalo pari pientä asumusta ja tämä Olivia ravintola. Koko matkan varrella missään ei ole ainuttakaan opastetta tai mainosta paikasta. Täytyy vain tietää ja uskoa että siellä se on, paikka jonka olemassaolon joku tuttavasi on sinulle hyväntahtoisuuttaan paljastanut. Autollakin tätä voi ajaa.

Pöytiä oli sekä sisällä että ulkona. Ravintolan terassilta saattoi myös kokeilla kalaonnenaan.
Kuvan miehellä ei näyttänyt tärppäävän.
 
Valitsin sardiinit, suosikkini. Kyllä maistuvat mojovien mojo perunoiden kanssa.
Mainita pitää myös että paikan emäntä oli kerrassaan mainio,  hehkui lämpöä ja ystävällisyyttä.

 Maisemat olivat huikeat, meri, mainingit, kuohut rannan kivikko, pilvien yllä naapurisaaren (Teneriffa) korkea Teide tulivuori.
 
 
Poikkea ihmeessä tutustumassa paikkaan jos elämäsi varsitiet Sinut näille tanhuville kuljettaa!

3 kommenttia:

 1. Hienot maisemat. Tykkään kun ei ole turistitungosta.

  VastaaPoista
 2. Varsin houkuteleva paikka. Jos tuonne eksyn niin ravintolan etsin.

  VastaaPoista
 3. Looks tasty and nice, this fish dish.
  And what a great coastline!

  VastaaPoista