Perjantai iltana laskettiin mereen pitkäsiima. Siinä oli 85 koukkua.
Pitkäsiimakalastus lienee päivinämme katoamassa olevaa kansanperinnettä.
Nostalgiasyistä laskettiin pyytämään.
Salakka |
pikkusalakoita.
Siiman loppumerkki eli pola |
Saalis, ei huono. Ämpärillinen ahvenoita joiden keskipaino 350 grammaa. |
Niitä paistettiin kesäkeittiössä runsaassa voissa. |
Ruokaknussa oli kalalle allergisia |
S
Osa saaliista savustettiin leppäpuilla, jokunen katajanoksa mukana arominsa antamaan |
20 minuuttia suolavedessä ja sitten herkuttelemaan |
Paistettu ahven on kyllä aikamoista herkkua.
VastaaPoistaAi, ai mitä nostalgiaa. on siitä aikaa kun olen pitkänsiiman koukkuihin syöttikaloja laittanut. Hienoa, että vielä jossain pidetään tätä perinteista kalastustapaa hengissä. Makeita ahvenia, ihan tulee vesi kielelle. Hieno postaus
VastaaPoistaKiitos Tiitsa ystävällisistä sanoista. Mukava kuulla että meitä vielä on, sellaisia joilla kontaktia pitkäsiimaan.
VastaaPoistaJoskus on tuotakin tehty. Ei kovin huono saalisi, kun on kuitenkin pannullinen ahvenfilettä syötäväksi.
VastaaPoistaKalastelen minäkin vapaa-aikoinani, varsinkin syksyisin ja keväisin. Pitkäsiima on tuttu lapsuudesta, sitä enon kanssa sain olla vetämässä ja kokemassa. Muhevia ahvenia on saaliiksia tullut :-)
VastaaPoista