25.9.2013

Laiskan miehen ornitologiaa

Ulkona satoi ja muutenkin laiskotti mutta jotain teki mieli puuhata. Äkkiä en muuta lohtua ja viihtyä harmauteeni keksinyt kuin ryhtyä nojatuolista käsin ornitologiksi, miellyttävästi kuivissa ja lämpöisissä huonetiloissa.
Laitoin kameran jalustaan ikkunani eteen jonka takana on lintulauta. Vein syötiksi vähän auringonkukan siemeniä ja istuin passiin odottamaan. Suhtautuivat tiput epäluuloisesti aluksi minuun hyväntekijäänsä, lentelivät epäluuloisina pälyillen edestakaisin. No otin kirjan (Siri Hustvediä)  ja eikös jo kymmenen sivun tankkaamisen  jälkeen suvaitsivat ilmeisesti nälkäiset linnut pitkin hampain läsnäoloni ja antoivat  kuvata itseään palkkioksi maukkaista ja ravitsevista siemenistä.
Tässä "saalis" puolen tunnin istunnosta, siinä talitintti, viherpeippo, pikkuvarpunen ja järripeippo.
Tämä viimemainittu on niin korea eikä ihan jokapäiväinen muuttaja että tunsin hetken sisintäni hivelevää hyvänolontunnetta kun sain sen kuvaan.

Sinitianenkin käväisi paikalla mutta oli niin nopea liikkeissään etten ehtinyt tarkentaa, vasemman jalan varpaansa vain sain yhteen ruutuun. No ylpeähän näin urbaanista ornitologiasta ei voi olla, tosibongarit varmaan tuhahtelevat alentuvasti pitkin nenänvarttaan.

4 kommenttia:

 1. Wow, upea kollaasi, tästä tykkään hurjasti ♥
  Katsoin kuvia tipuista ja piti kysä seuraavaksi, mikä se tuo tintin ja viherpeipon välisslä olevan naamiokaveri on... mutta sekin tuli selväksi kirjoituksessa... hauska kaveri, en ole muuten nähnyt ikkään.
  Upeat lintukuvat kerrassaan!
  Vai ei antanut sintti kuvata, noh, toisen kerran :D
  Pitäs laittaa evästä minunkin ruokintapaikalle.

  VastaaPoista
 2. Oikein upea kollaasi tipusista ja hienot kuvat!
  Järripeippoa en ole nähnyt luonnossa minäkään.
  Kait se on tipusten baari piakkoin avattava, kun perhosbaari on jo suljettu.

  VastaaPoista
 3. Upea "saalis" . Äläkä suotta vähättele, kyllä ne "tosibongaritkin" bongailee lintulaudoilta ja muilta houkuttimilta. Hienot kuvat ja tuo järripeippo puuttuu minunkin saaliistani yhä ;)

  VastaaPoista
 4. On siinä lintu poikineen. Taisi olla aika kuhina sen puolen tnnin aikana.
  Samapa tuo onko laiska vaiko ei, pääasia että tulosta syntyy :)

  VastaaPoista