15.5.2013

Lääkärissä Saksassa

Sattui pari päivää sitten että kumppanini sairastui keuhkoputken tulehdukseen (oma diagnoosi). Hirveä yskä ja liman tuotos hengitysteissä. Hakeuduttiin lääkäriasemalle, tunnelma siellä oli kiireetön, missään ei näkynyt yhtään potilasta. Resepsuunin tytöt ujostelivat kainosti olematonta englanninkielen taitoaan ja ihmettelivät pitkään ja perusteellisesti Kelan eurooppalaista sairaanhoitokorttia ja lopulta päättivät että seon aivan kelvollinen väline.
Lääkäriin päästiin heti, oli ystävällinen mies joka puhui saksaa, norjaa, ruotsia ja englantia. Kyseli ensin ummet ja lammet ja sitten tutki ja mittaili emännän perusteellisesti.
Kertoi rautalangasta vääntäen mikä on vikana, lohdutteli että ei ole fataalia ja kirjoitti pari reseptiä sekä tarkan listauksen kynällä kuinka troppeja pitää annostella. Kehoitti myös juomaan vähintään pari litraa vettä päivässä.
Lopuksi kyseli kiireettömästi mistä ollaan tulossa ja mihin menossa. Vaikutti vähän kateelliseltakin vapauttamme kuin konsaan taivaan linnut kuljeksia mihin suotuisat tuulet kuljettavat.
Tämä juttu siksi että kelpaa Saksassa sairastua jos on tuo Kelan kortti matkassa sekä siksi että emäntä pitkään ihmetteli lääkärin myötäelävää ja perusteellista keskittymistä potilaaseen Suomen kolleegoihinsa verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti