10.11.2013

Roque Nublo


Roque Nublo on 70 - 80 metriä korkea kivipaasi keskellä Gran Canarian ymmyrkäistä saarta. Tuttu kaikille saarella kävijöille, jos nyt ei itse paikan päällä ole käynyt niin kuviansa näkyvissä kaikkialla , esitteissä ja mainoksissa.
Tienvarren parkkipaikalta sinne on puolen tunnin kävely, melkoista nousua paikoin. Mutta kannattaahan käydä, maisematkin polun varrella ovat mahtavia.
Ja voi myös suorituksesta pientä tyydytystäkin kokea kun nousua kivisellä polulla kertyy sentään runsaat parisataa metriä. Ei sitä kotitanhuvilla juuri löydy polkuja joissa runsaan kilometrin matkalla tällainen nousu olisi. Vähän kun liiotellen pistää omiaan joukkoon äkkijyrkistä rapuista, vuorenvierimistä, kallionkielekkeistä ja kivenkoloissa vaanivista sinikielisistä liskoista voi saarella käymättömälle naapurille aiheesta kehitää melkoisen vuorikiipeilytarinan.


Sieltä se jo pilkistää, kummajaisena
jököttää ihmisen kummastella
Maastot ovat mäkisiä
Pihkaisia mäntymetsiäkin täällä kasvaa, eivät viihdy palmut ja hipiskukset näissä ankarissa ja kuivissa kiveliöissä
 

Melkoinen paasi se on, vähän korkeampi kuin stadionimme torni.
 
Uskoisin, pitäisin jopa todennäköisenä että ovat muinoin paikalliset asukit möhkäleen juurella suorittaneet  omia omituisia rituaalejaan, ehkä hieman samalla koregrafialla kuin shamaani ja seita menot Lapissamme. Kuvitelleet nämä auringon lapset vuorihenkien ja menninkäisten majailevan näin erikoisen luonnonmuodostuman tienoilla.
 
 

2 kommenttia:

  1. On valtava paasi kyllä ja uhkea.
    Komeat maisemat ja kuvat myöskin.

    VastaaPoista
  2. Upea maisema, kannatti nousta se hurja nousu.

    VastaaPoista